Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Karminrot   KRJ-I  HANN-I

rotu ja sukupuoli Hannover, ori
Säkäkorkeus, väri 175cm, Ruunikko
Syntynyt 02.04.2017, 10v
Rekisterinumero VH17-011-0181
omistaja VRL-11983, Lobrede
kasvattaja Meinrad & Cäcilia Sternhell, Saksa
painotus Kouluratsastus
koulutustaso Grand Prix, 60cm

virtuaalihevonen  /  kuvat © Toffi-images, lupa / tuoja & luonne: Susiraja / sukuselvitys: Penelopeia

Karmo on varsinainen herrasmies. Se on erittäin helppo käsitellä ja vaikka ori ei sanan varsinaisessa merkityksessä olekaan haliponi, sen voi antaa aika lailla kenelle tahansa. Hannover ei erityisemmin nauti halauksista, pussailuista ja pitkäksi venyvistä hoitotuokioista, mutta eivät ne sitä myöskään haittaa. Karmo seisoo paikallaan kuin tatti sateessa, hoidettiin sitä sitten karsinassa tai käytävällä. Yhtä hyvin ori voisi seistä vaikka ulkona irti, se kun ei liiku, ei pullistele ohikulkeville tammoille tai kukkoile muille oreille. Kaviot nousevat jo melkein ennen kuin ehtii pyytää, välillä tuntuu siltä, että Karmo varustaisi itse itsensä, jos sillä vain olisi kädet. Vain pesupaikalla ori saattaa hieman kyseenalaistaa ihmisen toimintaa, se nimittäin pelkää hieman kaivon kantta. Mitään kohtauksia ei tarvitse odottaa, mutta hannover ei suostu kaivon kannen yli kulkemaan, ei hyvällä eikä pahalla. Taluttaessa ei tarvitse huolestua muista oreista tai tammoista, vaikka ei edes Karmoa kannata viedä tahallaan härnättäväksi niiden keskelle jos aihetta ei ole. Itsekseen se ei kuitenkaan ala pomppia tai loikkia vaan menee nätisti ihmisen mukana samaan suuntaan, samaa vauhtia.

Siinä, missä käsitellessä Karmon voi antaa kenelle tahansa, se on ratsuna jopa kokeneempien alla haastava. Jotkut haukkuvat mahdottomaksi. Ori on erittäin pikkutarkka apujen kyttääjä, eikä anna laisinkaan anteeksi ratsastajan virheitä. Jos avut ovat epätarkat, epäselvät, tulevat väärään aikaan tai paine jää päälle, se lopettaa yhteistyön saman tien. Karmoa täytyy ratsastaa neuroottisella tarkkuudella ja jos on itse epävarma siitä, onko laukannosto nyt valmisteltu kyllin hyvin, että sen voi tehdä metrin päässä, sitä ei kannata yrittää. Se on välillä todella turhauttavaa, mutta orin selässä täytyy vain koettaa ottaa rauhallisesti ja tehdä kaikki mahdollisuuksien mukaan pilkulleen oikein. Karmon yhteistyön loppuminen ilmenee kädelle painamisena, hidasteluna ja kangerteluna – jos ratsastaja siitä vielä jatkaa huonoa työskentelyä, se puree kiinni kuolaimeen ja ryöstää menemään. Mikäli saa orin hermot kiristymään, sitä täytyy vain parhaansa mukaan koettaa lepytellä rauhallisella ratsastelulla, tekemällä perusasioita täydellisesti: siirtymisiä, taivutuksia, muuta peruskauraa. Karmon kanssa suurin haaste on ehdottomasti omassa ratsastamisessa ja hevosen anteeksiantamattomuudessa, kyllä se sirkustempuista kuten pirueteista, piffeistä ja paffeista, suoriutuu kuin vettä vain.

Karmo lastautuu ja matkustaa erinomaisesti, kuin asuisi trailerissa. Kisapaikkakaan ei ole sille mikään jännityksen aihe, vaan se ottaa yhtä rennon asiallisesti kuin kotona. Seisoskelee paikallaan kun on sen aika, on talutettavana kun on sen aika ja verryttelyyn mennessä suhtautuu ratsastajan apuihin neuroottisesti. Kunhan se on hyvin ratsastettu, on ruusuke Karmon kanssa lähes taattu, sillä se on erinomainen, näyttävä ratsu joka hoitaa myös teknisen puolen loistavasti.

 

Sukuselvitys

isä Karnhaar
hannover, ruunikko, 166cm
 
ii. Karneval
hannover, ruunikko, 167cm
iii. Kohle
iie. Teezeit
ie. Halesia
hannover, kimo, 164cm
iei. Harlekin
iee. Idyia
emä Romantik
hannover, ruunikko, 172cm
 
ei. Rowohlt
hannover, punarautias, 174cm
eii. Rathenau
eie. Dahlinova
ee. Providentia
hannover, ruunikko, 165cm
eei. Preußischblau
eee. Isabelline

isä Karnhaar oli näyttävä ruunikko, joka teki parhaimmat ansiotekonsa jalostuksen puolella. Se kilpaili nuorena ikäluokkatasollaan ja starttasi muutaman kerran Grand Prix tasolla hyvin tuloksin, mutta loukkaantui tapaturmaisesti vain 12 vuotiaana. Hyvistä sukulinjoista tullut ja kantakirjaan hyvin pistein hyväksytty ori siirtyi siltä istumalta siitoskäyttöön, ja se vastaanottikin satoja tammoja jalostusuransa aikana. Karnhaar itse oli luonteeltaan hyvin miellyttävä ja simppeli ratsu ja sillä oli erityisen hyvä laukka sekä käynti. Oria käytettiinkin melko paljon kovapäisemmillä tammoilla helpommin käsiteltävän varsan toiveissa, ja se toimikin tässä tarkoituksessa loistavasti. Orin varsoista on havaittavissa yhtenäisenä piirteenä suuri ja tahdikas laukka, sekä pääosin oikein yhteistyöhaluinen luonne. Kovapäiseksi tai haastavaksi ei sen jälkeläisiä voinut kutsua, ja ne toimivatkin hyvin myös amatöörien opetushevosina. Karnhaarin jälkeläisistä useampi on kuitenkin myös startannut GP tasolla menestyen. Orin jälkeläisten omista varsoista ja niiden ominaisuuksista on vielä vaikea sanoa mitään, mutta varsinkin emänisänä se on osoittautunut oikein lupaavaksi periyttäjäksi. Ori lopetettiin 20 vuotiaana vanhan vamman reistailun seurauksena.

isänisä Karneval on erittäin arvostetuista, vanhoista hannoverilaisista sukulinjoista polveutunut ori. Se kilpaili viisi vuotta GP tasolla sijoittuen erinomaisen hyvin, ja saaden näin melko paljon kansainvälistäkin huomiota. Ori oli kilpauransa aikana vain hyvin rajoitetusti tarjolla jalostukseen sen stressatessa pukille hyppäämistä huomattavasti. Varsinaisesti jalostukseen ori siirtyikin vasta 17-vuotiaana, kun sen kilpaura alkoi olla loppupuolellaan. Koko isänsä Saksassa asunut ori oli haluttua tavaraa myös ulkomailla, joten sille syntyikin jälkeläisiä myös useisiin muihin maihin. Luonteeltaan se oli melko vahvatahtoinen, mutta silti ihmistä kunnioittava, eikä sillä ollut selkeitä heikkouksia myöskään rakenteessa tai liikkeissä. Karnevalin jälkeläisissä on havaittavissa runsaasti isänsä lahjoja, ja sillä onkin huomattava määrä korkealla tasolla kilpailleita varsoja. Sen orijälkeläisiä on kantakirjattu erinomaisilla palkinnoilla, ja Karneval onkin sukutaulussa usein erittäin haluttu nimi, suorastaan merkki laadusta.

isänemä Halesia oli pienenpuoleinen ja siro kimo koulutamma. Se kantakirjattiin melko nuorena, ja se varsoikin ensimmäisen jälkeläisensä jo neljän vanhana. Ensimmäisen varsansa jälkeen Halesia ratsutettiin, ja se kilpaili ammattilaisen ratsastamana parhaimmillaan Prix St Georges tasolla. Halesia syntyi Briteissä, mutta se myytiin yhdeksänvuotiaana eräälle maineikkaalle hannoverkasvattajalle Saksaan. Halesian ensimmäinen varsa oli tässä vaiheessa jo ehtinyt näyttää lupaavia merkkejä varsanäyttelyissä ja nuorten hevosten luokissa, ja tammalla itselläänkin oli suhteellisen hyvää kilpailunäyttöä. Tamma pysyikin samalla omistajalla loppuelämänsä ajan, tehden yhteensä 8 erinomaista varsaa. Sillä on kaksi kantakirjattua orijälkeläistä, sekä neljä ruunattua varsaa. Halesia jätti varsoilleen miellyttävää ja helppoa luonnetta, sekä siroa rakennetta, mutta pientä kokoaan tamma ei liiemmin periyttänyt eteenpäin. Lähes kaikki sen varsat ovat emäänsä isompia, vaikka niistä muutama onkin myös pienten orien jälkeläisiä. Halesia lopetettiin vaikean ähkyn seurauksesta 20 vuotiaana.  

 

emä Romantik oli suuri ja näyttävä tamma, jonka omat kilpailunäytöt ovat poikkeuksellisen hyvät. Se vakuutti ostajat jo nuorena näyttäytyessään laatuarvostelutapahtumissa, ja myyntiinkin viisivuotiaana melko suurella summalla kuuluisalle kilparatsastajalle. Romantik muutti Belgiaan uuden omistajansa talliin, jossa se kilpaili ensin helpompia luokkia, mutta jo kymmenvuotiaana GP tasolla. Tamma teki pitkän ja vakuuttavan kilparatsastusuran, joka päättyi lähinnä jalostustoiveiden vuoksi. Se itse oli hyvin terve koko elämänsä ajan, ja olisikin kuntonsa puolesta voinut jatkaa kilpauraansa heittämällä vielä useita vuosia. Tamma varsoi kolme varsaa, kaksi oria ja yhden tamman. Sen toinen orivarsa ruunattiin, mutta se on kilpaillut lupaavasti ja nousujohteisesti kouluratsastuksessa. Romantikin tammajälkeläinen sen sijaan on suuntautunut enemmän jalostuspuolelle, ja toimiikin siitostammana Hollannissa. Sen kaikki varsat ovat suurikokoisia ja tummia, pitkäjalkaisia hevosia. Romantikilla itsellään oli helposti koottavat ja elastiset askeleet, joissa oli paljon säädeltävyyttä. Luonteeltaan se oli hieman kuumapäinen ja vahva, mutta se annettakoon anteeksi loistavien kilpailutuloksien johdosta. Tamma menehtyi 24 vuotiaana vanhuuden vaivojen johdosta.

emänisä Rowoholt oli nuori ja lupaava kouluhevonen, jonka menehtyminen liikenneonnettomuudessa oli aikanaan suuri menetys erityisesti hannoverjalostukselle. Lupaavasti kilpailu-urallaan edenneelle, intermediate tasolla starttaavalle orille oli juuri ehtinyt syntyä ensimmäinen 20 varsan ikäluokka, kun sitä kuljettanut hevosauto joutui kolariin. Ori jouduttiin lopettamaan tapahtumapaikalla vakavan jalkavamman seurauksena. Hevosen kuoleman jälkeen sen jälkeläisistä paljastui upeita urheiluhevosia, jotka ovatkin olleet haluttuja niin kilparatsastajien kuin kasvattajienkin keskuudessa. Sillä on niin kantakirjattuja ori kuin tammajälkeläisiäkin, ja usea sen jälkeläinen on noussut ajan myötä GP tasolle asti, vaikkei ori itse sinne ikinä ehtinytkään kivuta. Rowoholt omasi erinomaiset jalka-asennot ja muutenkin erittäin korrektin rakenteen, selväpäisen luonteen sekä miellyttävän ratsastettavuuden. Onkin sääli että se menehtyi niin nuorena, sillä voimme vain kuvitella mitä orista itsestäänkin olisi ehtinyt tulla, jos se olisi saanut tilaisuuden.

emänemä Providentia oli siitostamma henkeen ja vereen. Se ei itse saavuttanut suuria meriittejä kilpakentillä, mutta nuorena starttasi muutamia Vaativa A-tasoisia luokkia. Se pysyi koko ikänsä samalla omistajalla, intohimoisella kasvattajalla joka oli tamman alun perin teettänytkin juuri jalostustavoitteita silmällä pitäen. Providentia edusti erinomaista modernia urheiluhevostyyppiä, ollen kevyt ja liikkeissään elastinen. Ruunikko tamma varsoi uransa aikana kymmenen varsaa, kuusi tammaa ja neljä oria. Erityisesti tammajälkeläistensä kautta se on runsaasti näkyvissä sukutauluissa, sillä jokainen sen tammajälkeläinen on saavuttanut myös kiitettävän oman jalostusuran. Ykköspalkinnolla kantakirjattu tamma oli luonteeltaan lempeä ja sympaattisen rakastettava, ja se olikin erityisen hyvä emätamma. Jälkeläistensä ansioiden johdosta se on myös saavuttanut arvonimiä. Terveitä, pitkäjalkaisia ja näyttävästi liikkuneita varsoja jättänyt tamma lopetettiin 24 vuotiaana, kun sen hampaat alkoivat vanhuuden vaivojen johdosta haurastua.

Jälkeläiset

s. 17.07.2017 tamma Marmeladerot Lee emä Avrielle
s. 11.10.2017 tamma Krimhilde Lee emä Brammortish
s. 15.10.2017 tamma Khaleesi Lee emä Cinteriel

 

Kilpailukalenteri (40 sijoitusta, joista 8 voittoja)

04.08.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 2/30
08.08.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 2/30
09.08.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 1/30
21.08.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 4/30
22.08.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 2/30
23.08.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 1/30
01.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 5/30
01.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 4/30
02.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 5/30
02.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 3/30
04.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 5/30
05.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 1/30
05.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 3/30
06.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 5/30
07.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 5/30
07.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 3/30
08.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 2/30
09.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 5/30
09.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 5/30
10.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 3/30

10.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 2/30
12.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 4/30
12.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 5/30
13.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 1/30
14.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 3/30
14.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 4/30
15.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 1/30
15.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 1/30
18.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 2/30
19.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 2/30
19.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 4/30
20.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 2/30
25.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 5/30
25.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 1/30
26.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 4/30
28.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 4/30
29.09.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 4/30
27.10.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 5/40
28.10.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 1/40
21.12.2017 - KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 2/30

 

Päiväkirja

29.08.2017 // kouluvalmennus // kirjoittanut Jannica
Karmon ja Oonan kanssa oli tarkoitus valmentautua molempina päivinä peräkkäin, joten ensimmäiselle päivälle valittiin helpompia perustehtäviä ja toisena keskityttäisiin enemmän takaosan työskentelyyn, apujen täsmällisyyteen ja vaikutukseen hevoseen sekä Karmon työskentelymuotoon ja halukkuuteen tehtäviä tiuhaan vaihtamalla. Tiesin Karmon ennalta hankalahkoksi tapaukseksi, joten minulla ei valmennuksen suhteen ollut kovin suuria tavoitteita, vaikka selässä olikin omistajatar. Alusta asti ei ollut ollenkaan epäselvää, että Karmolla oli tänään huono päivä, eikä se voinut sietää minkäänlaisia ristiriitaisia apuja tai kovia ohjasotteita, joita se ei kyllä juuri tarvinnutkaan, paitsi silloin kun ori halusi mennä sieltä mistä aita oli matalin. Oonan tunnista ei tänään varmastikaan tulisi helppo, jonka saattoi aistia jo alkuverryttelyn jälkeen punakasta naamasta molempien puhallellessa välikäyntien aikana. Omistajan ratsastamana ori kuitenkin näytti huonosta päivästään huolimatta selviävän tehtävistä oikein hyvin, kunhan ne etenivät tarpeeksi sen mielestä. Alkuun otettiin siirtymisiä, missä oria sai muistuttaa takaosan työskentelystä ja reaktiivisuudesta eteenpäin. Nytkin se kyllä lähti eteenpäin, mutta muutama eka askel oli hieman löntystelyä. Pari kertaa raipalla muistutettuasi alkoi ori työskennellä jo enemmän tosissaan, eikä ihme kyllä protestoinut edes raipan käyttöä, mitä olisi osannut odottaa sen muun käytöksen perusteella.

Välitauon jälkeen alettiin työstää laukannostoja, tai se oli tarkoituksena, kunnes kierros kierrokselta ori alkoi olla sen oloinen, etteivät sitä laukannostojen jälkeen (tai ennen) tulleet puolipidätteet juuri kiinnostaneet, vaan Oona sai topata oriin muutaman kerran kunnolla aitaa kohti ennen kuin se alkoi kuuntelemaan. Lisäksi ratsastaja ei valmistellut kovinkaan ajoissa laukannostoja, joka kiukutti isoa oria entisestään. Muutaman rennomman ravailu- ja keventelykierroksen jälkeen ravissa alkoi yhteistyö kuitenkin laukassakin sujumaan oikein kivasti, kun saatiin turhaa energiaa hieman purettua työskentelyyn ja laukannostoon ravista ja käynnistä. Peruutuksestakin muutamia laukannostoja otettiin, mutta siitä ori ei tuntunut tykkäävän ollenkaan, vaan puri kiinni kuolaimeen, joten ne päätettiin tänään unohtaa. Periksi ei toki saisi orille antaa, mutta jossain kohtaa on hyvä ajatella puhtaalla järjellä jos homma ei luonaa. Loppuraveissa otettiin keventelyä pidemmällä ohjalla, melko kauan sai oria rentouttaa, mutta loppua kohti se alkoi jo näyttää paremmalta siirtyessäni seuraavaan valmennuspaikkaan. Oonalla meni kuitenkin vielä tovin verran saadakseen orin rentoutumaan ja venyttämään kaulaansa.

 

11.10.2017 // kouluvalmennus // kirjoittanut Jannica

Seuraavana päivänä ori tuntui jo paljon rennommalta ja työskenteli yhteistyöhaluisemmin, joten ilmeisesti sen huono aika oli tullut ja mennyt. Aloittelimme tänään tekemällä paljon pieniä tehtäviä ravissa, voltteja, ympyröitä, kolmikaarista, väistöjä ja avotaivutusta. Muutamat takaosankäännöksetkin otettiin joiden jälkeen pääsitte työskentelemään lähiopetukseen ympyrälle. Hioimme ensin istuntaa, pohkeen paikkaa ja kannuksen käyttöä sekä ulko-ohjan tukea sekä sisäkättä saatiin myös kevennellen hieman kevyemmäksi, jolloin Karmo rentoutui heti. Saitte jatkaa uralla kevyessä ravissa tehden hetken ympyröitä ja sitten jäätiin toiseen suuntaan vielä ympyrälle työskentelemään hetkeksi, jonka jälkeen saitte kävellä pienen matkaa uralla.

Tauon jälkeen jatkettiin avotaivutusten merkeissä, joita pääsitte tekemään ravissa ja laukassa, jossa ne myös sujuivat oikein hyvin, vaikka Karmo olisi saanut olla pikkuisen tarmokkaampi takaosastaan. Toiseen suuntaan avotaivutukset eivät laukassa olleet ihan niin hyviä ja muutenkin vasempaan kierrokseen laukkatyöskentely takkusi varsinkin aluksi, liekö syynä lihasjumi vai ratsastajan vinous. Toisen puolen jalustinta pidentämällä asia hieman parani, vaikka selkeästi Karmo tasapainotti edelleen istuntaasi ja se oli hieman vinompi itse. Muutaman kerran kokeiluilla tämä varmasti kyllä saadaan korjattua. Lopuksi saitte tulla vielä kisaohjelman viikonlopulle muutaman kerran, jossa kiinnitimme huomiota apujen huomaamattomuuteen ja täsmällisyyteen sekä muutenkin täsmälliseen suorittamiseen juuri kirjainten kohdalle. Yhteistyö sujui radan aikana hyvin ja molemmat tunnuitte nauttivan työskentelystä siinä määrin, että se näkyi myös lopputuloksessa rentoutena, hienosti ratsastettu tänään, etenkin tämä tunnin loppupuolisko!

 

11.12.2017 // kouluvalmennus // kirjoittanut Nova Moonfall

Olin juuri valmistunut ratsastuksenohjaajaksi ja pääsin näyttämään kykyni upean ratsukon seurassa. Komea ruunikko paljastui pakkasen sekä kylmän tuulen keskeltä ja ratsastaja huokaisi helpotuksesta päästessään lämmitettyyn maneesiin. Karmoksi esitelty hannoverilainen herra ei kuulemma ollut edes kokeneempien mieleen. Tapaus kiinnosti enemmän kuin kirkkaat kappaleet taivaalla, minkä takia aloimme heti hiomaan ratsua perusasioiden parissa. Ori ei antanut mitään ilmaiseksi ja suorastaan etsi epäkohtia, että pääsisi heittäytymään hankalaksi. Siirtymiset käynnistä pysähdykseen ja pysähdyksestä takaisin liikkeelle sujuivat. Ratsastajan antoi selkeät avut ja pidätteet, eikä jäätynyt pumppaamaan Karmoa eteenpäin tai pidätellyt turhaan. Istunta oli kunnossa ja ori höristi korvia tyytyväisenä. Ravissa alkoi tulla muutamia epäkohtia ratsastajan antaessa avut turhan epäselvästi, eikä orille ei mennyt perille oliko kyseessä lisäystä vai hidastamista. Haimme rentoutta ratsastajaan ratsastamalla hetken ilman jalustimia ja ratsua puolestaan asettamalla sekä taivuttamalla ympyrän kaarilla selkeästi. Kun alkuverryttely alkoi sujua, otettiin laukkaa mukaan. Nostot piti tehdä ratsastajan mukaan tarkkuudella ja valmisteluun käyttää aikaa. Teimme aluksi käynnistä ja seuraavaksi ravista. Ravissa nostoihin tuli kiire, mutta tilanne korjattiin ulkoavuilla ja napakalla sisäpohkeella. Karmo alkoi taipua omistajan tahtoon ja yhteistyö alkoi lopulta sujumaan pitkän alkuverryttelyn jälkeen.

Muutamien voimasanojen jälkeen oli hyvä siirtyä itse aiheeseen, nimittäin kolmikaariseen kiemuraan kaikissa askellajeissa. Ratsastaja ei aluksi ollut mieleissään kun kuuli, että tulisimme vastalaukassa kolmikaariselle. Se oli kuitenkin hyvää harjoitusta ja aloitimme kevyessä ravissa, jotta reitti löytyisi alkuun hyväksi. Reitit pidettiin isoina ja kuski ratsasti hienosti hevosta eteenpäin. Karmo ravasi korvat sivuilla ja kaula nätisti pyöreänä eteenpäin kyseenalaistamatta ratsastajan apuja. Suunnanvaihdoksen myötä ratsastaja sai työstää enemmän ulkokyljestä, ja ettei hevosen lapa kadonnut kulkemaan omia reittejään. Karmo mieluusti puski kaarteessa, kuin tulisi suorassa tasapainossa. Laukassa sai pidättää ja nostot tuli tehdä millin tarkkuudella. Muutama äkäinen hännän heilahdus ja korotetut takajalat eivät omistajaa säikäyttäneet. Otettiin pikkutauko ja uusi nosti kohti kiemurauraa. Kaarevat urat menivät vastalaukassakin hyvin, kun omistaja ratsasti hevosta eteenpäin takertelusta huolimatta.

Loppuravit otettiin pidemmällä ohjalla kevyessä ravissa muuttamalla tempoa näkyvästi. Isot ympyrät, että hevonen sai asettua ja taivuttua vielä hyvin pohkeen ympärille. Karmo meni hienosti pyöreämpään muottiin ja molemmat olivat tyytyväisiä päivän suoritukseen. Vaikeuksien kautta voittoon!

ulkoasu © VRL-11523 / ulkoasun kuvat © BK Horses & Marco Scheidecker / Virtuaalitalli

©2019 Lobrede - suntuubi.com