Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Lobredellä on pitkä historia. Tilalla on ollut hannovereja jo monia kymmeniä vuosia, mutta alunperin tila toimi pienenä maatila. Kun maatila lopetti toimintansa 1970-luvulla, muutettiin vanha eläinsuoja talliksi. 1980-luvulla kasvatusta oli jo sen verran paljon, ettei enään muutaman karsinan talli riittänyt ja tilalle rakennettiin uusi tallirakennus. Vuodet vierivät, talli kasvoi, hevosia tuli ja meni. 2016 vuoden loppupuolella valmistui suuri, uusi moderni talli sekä ratsastusmaneesi. Kenttä uusittiin kokonaan ja tilusten tarhoja paranneltiin. Keväällä 2017 tilojen kunnostuksen suorittanut tilan omistaja kuoli äkillisesti sydänkohtaukseen, jonka seurauksena tilukset siirtyi perijälle, joka kaikkien onneksi oli lapsesta asti tilalla käynyt ja hevosia rakastava nainen. Nyt historia jatkuu....

Lobredestä löytyy talleja kolme kappaletta. Pieni kuuden hengen puutalli, joka toimii varsomistallina. Alunperin talli on toiminut eläinsuojana, mutta nykyään sitä on kunnostettu, jottei kattorakenteet pettäisi. Talli on käytössä pääsääntöisesti vain varsomisaikoina. Pikkutalliksi nimetty talli ei nimestään huolimatta olen aivan minimaalinen. Tallissa on 22 karsinaa sekä kaksi satulahuonetta ja rehuvarasto. Pikkutallissa asuvat ponit sekä osa nuorista hannovereista. Päätalli on aivan uusi ja omaa luokkaansa. Päätallissa on tilat miltei neljällekymmenelle hevoselle, minkä lisäksi tallista löytyy neljä satulahuonetta ja pesu-/hoitopaikkaa sekä kaksi rehuhuonetta. Tallin yläkerrasta löytyy työntekijöiden tilat sekä toimisto. Päätallissa asuvat kilpailevat ja siitoskäytössä olevat hannoverit.

  Tammatalli Pikkutalli Päätalli

Tilat ovat treenaamista varten vallan mainiot. Lobredestä löytyy ympäriltä paljon peltoja ja nurmialueita, jotka ovat ahkerassa käytössä säästä riippuen. Lisäksi löytyy täysipitkä ulkokenttä sekä maneesi. Tiluksia käytetään päivittäin, minkä vuoksi huoltotyöt suoritetaan joka päivä lanaamisen merkeissä. Maneesista löytyy lisäksi estekalusto, mutta ulkokenttä on pyhitetty ainoastaan sileällä ratsastukseen. Pienen matkan päästä löytyy myös lyhyitä maastolenkkejä. Tarhoja Lobreden alueelta löytyy useampi, mutta laitumet sijaitsevat hieman kauempana, kävelymatkan päässä kyllä. Tallin tarhat ovat hiekkapohjaisia tai luonnollisella maaperällä olevia.

Lobredessä arkirutiinit ovat aina samat. Kello 6.00 hevosilla jaetaan aamuheinät, minkä jäleen 7.00 tarhataan aamupäivän vapaalla olevat hevoset. Aamupäivällä töihiin lähtevien hevosten liikutus aloitetaan 8.00. 12.00 haetaan tarhoissa olevat hevoset sisälle ja suoritetaan päiväruokinta. 13.00 viedään aamupäivällä liikkuneet hevoset tarhoihin ja aamupäivästä pihalla olleet lähtevät töihin. Tarhasta hevoset otetaan 18.00 sisälle, jolloin suoritetaan väliheinien anto. Illasta osa hevosista saatetaan vielä juoksuttaa tai niitä käydään kävelyttämässä maastossa. 22.00 suoritetaan yöheinien jako, minkä jälkeen talli hiljenee. 

  

Lobredessa on paljon hevosia, minkä vuoksi myös työntekijöitä tarvitaan paljon. Tallilla työskentele useampi hevosenhoitaja, tallityöntekijä ja muutama ratsuttaja, minkä lisäksi löytyy kiinteistönhoitaja, joka huolehtii kentän ja maneesin pohjien huollosta sekä nurmialuiden siistimisestä. Hevostenhoitajilla on omat vakiohevosensa, joita on kolmesta kuuteen. Ratsuttamisesta huolehtii pääasiassa Oona ja Penelopeia, mutta hevosmäärän ollessa iso myös apulaisratsuttajia otetaan töihin. Tallityöntekijät huolehtivat tallin siisteydestä, sekä pitävät huolta hevosten päivittäisistä rutiineista. 

Lobredeen otetaan myös ulkopuolisia hevosia ratsutusjaksoille, jotka kestävät kolmesta kuuteen kuukauteen. Ratsutusjaksoille otetaan niin valmiita hevosia kuin nuoria, jotka vasta totutetaan satulaan ja ratsastajaan. Nuorten osalla keskitytään luomaa hyvää peruspohjaa, jotta hevosta on helppo lähteä rakentamaan tulevaisuudessa kilparadoille. Lobredessa on ratsutuksessa niin koulu-, este- kuin kenttähevosia, mutta pääpaino pyritään pitämään kouluratsuissa. Vanhempien hevosten kohdalla keskitytään ongelmakohtiin ja niiden korjaamiseen, sekä nostamaan tasoa hiljalleen määränpäähän.

 

kuvat: Teresa Phillips, Steven Lilley, Peter (lisenssi) & 3x Toffi-images, lupa

ulkoasu © VRL-11523 / ulkoasun kuvat © BK Horses & Marco Scheidecker / Virtuaalitalli

©2018 Lobrede - suntuubi.com