Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Olfinion Elfenglocke

rotu ja sukupuoli Oldenburg, tamma
Säkäkorkeus, väri 166cm, Kimo
Syntynyt 25.10.2017, 5v
Rekisterinumero VH17-013-0156
omistaja VRL-11983, Lobrede
kasvattaja Oldfinion Dressage
painotus Kouluratsastus
koulutustaso Grand Prix, 70cm

virtuaalihevonen  /  kuvat © Jasques Toffi, thank you!

Lola on luonteeltaan varautunut, eikä luota koskaan uusiin ihmisiin. Tamma on tarkka rutiineista ja etenkin siitä, kuka sitä käsittelee. Lolan kanssa on hyvä tutustua ensin kunnolla, ennen kuin sillä voi edes harkita ratsastavansa. Kun sen sydämen saa voitettua puolelleen, on tamma lojaali, seurallinen ja kaikin puolin kiltti hevonen. Laumassa tarhatessa Lola kuuluu alhaisimpaan kategoriaan, sillä se ei uskalla puolustaa omaa asemaansa. Ihmisen tullessa hakemaan tammaa tarhasta, tulee se aina pyynnöstä portille.

Hoitaessa Lola on epäileväinen ja halua haistella kaikki harjat sekä hoitajan, ennen kuin antaa koskea itseensä. Tamman kanssa on parasta puhua koko ajan, jotta se kuulee hoitajansa äänen ja oppii tuntemaan tämän. Uuden hoitajan kanssa Lola on yleensä jännittynyt ja narskuttelee tällöin hampaitaan, mutta saman hoitajan käsiteltyä sitä useamman kertaa, alkaa tamma rentoutumaan ja nauttimaan hoitohetkistä. Taluttaessa Lola kulkee ihmisen perässä, mutta vauhti on hidastetusta filmistä otettu. Tamma tarkkailee aina ympäristöään ja varmistaa, ettei kukaan tai mikään pääse hyökkäämään sen kimppuun.

Ratsastessa Lola on energinen, herkkä ja nopea reagoimaan. Alkuun tamma saattaa olla jännittynyt ja tikittää nopeammin kuin ompeluun koneen neula ompelee, mutta hetken taivuttelujen jälkeen se alkaa rentoutumaan. Lola on turhankin reipas ajoittain ja ei aina jaksa keskittyä olennaiseen, sen mielestä olisi paljon kivempaa vain juosta kentän päästä toiseen, sen sijaan, että suoritettaisiin kootussa ravissa kiemuroita. Tamma ei siedä potkimista tai ohjista repimistä ja alkaa pomppimaan paniikissa suuntaan jos toiseenkin, mikäli kokee olonsa epämukavaksi. Lola reagoi ratsastajan apuihin nopeasti ja mikäli ei ymmärrä, mitä tämä pyytää, saattaa tamma kiihdytellä alta pois, mutta palautuu tuntumalle muutaman puolipidätteen avulla.

Kilpailutilanteissa Lola tarvitsee ehdottomasti jonkun tutun henkilön tai hevosen seuraansa. Tamma kävelee kuljetuskoppiin nätisti ja matkustaa seurassa kuin seuraissa, mutta kilpailupaikoilla hermostuu helposti, mikäli lähellä ei ole jotain turvaa. Tutun ihmisen seurassa Lola ottaa rennosti, eikä aiheuta minkäänlaista härdelliä. Verryttelyssä tamma on oma energinen itsensä, mutta potkii vieraita hevosia, minkä vuoksi Lolalla on hännässä aina punainen rusetti. Kilparadalla tamma on samalla tavalla ratsastettavissa, mitä se on kotioloissa.

Sukuselvitys

isä Ephemeral Das Beste
oldenburg, musta, 168cm
 
ii. Gib Dein Bestes
oldenburg, musta, 175cm
iii. Kleines Bruder
iie. Lebenslang Freudin
ie. Forget It Dear
oldenburg, tummanruunikko, 165cm
iei. Believe Or Not
iee. Stolen Morals
emä Oldfinion Valkoinen
oldenburg, kimo, 163cm
KV-II
ei. Staffan
oldenburg, rautias, 167cm
eii. Stefan
eie. Lotta Lynn
ee. Miss Farnsworth
oldenburg, kimo, 170cm
eei. General Broyles
eee. Miss Farnsworth

Jälkeläiset

s. 00.00.0000 tamma/ori Varsan nimi isä Orin nimi
 

Kilpailukalenteri (6 sijoitusta)

14.12.2017 KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 4/30
16.12.2017 KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 5/30
03.01.2018 KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 5/30
04.01.2018 KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 3/30
08.01.2018 KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 2/30
10.01.2018 KRJ kouluratsastus - Grand Prix - 4/30

 

 

Päiväkirja

17.11.2017 // Lola saapuu Lobredeen // kirjoittanut omistaja
Oldenburg Suomesta, oikeasti, fiksukin idea? Ei ehkä ostohetkellä, mutta hevosen seistessä tallipihalla ja vilkuillessa ympärille, saattoi mieli hieman muuttua. Lolan kasvattaja tuli tarjoamaan kasvattejaan, kun aloin etsimään uutta verta hannoverjalostukseen. Ihastuin ehdottomasti Lolan ulkonäön lisäksi sen sukuun. Emän puolelta löytyi kantakirjattuja hevosia ja taas isänpuolelta Grand Prix-tasoisia hevosia. Hetken mietinnän jälkeen tein tarjouksen ja kappas sitä oltiin jo varailemassa kuljetusfirman kautta matkaa Suomesta Saksaan. Kun pääsin näkemään tamman livenä tiesin heti, etteivät rahat olleet menneet hukkaan. Lola oli yhtä hienon näköinen livenä, mitä se oli kuvissa ja tamma käyttäytyi alusta asti todella asiallisella tavalla. Toivotaan, että tästä tammasta saadaan mukava menopeli kouluradoille ja pyöräyttää maailmaan muutaman mukavan pikku jälkeläisenkin.

ulkoasu © VRL-11523 / ulkoasun kuvat © BK Horses & Marco Scheidecker / Virtuaalitalli

©2017 Lobrede - suntuubi.com